GreenPanTM wil de doelstellingen ondersteunen die deel uitmaken van de uitdagingen van de moderne maatschappij. Wij maken producten voor de keuken die goed zijn voor het milieu en je gezondheid.

Onze producten zijn 'handig' en duurzaam. 'Handig' want wij vragen niet om uw levensstijl aan te passen. 'Duurzaam' want we staan op een verantwoorde manier in voor het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.

Wereldwijd beseft men dat de opwarming van de aarde, de vervuiling en de vernietiging van het milieu belangrijke vraagstukken zijn voor de 21ste eeuw. Wij zijn er vast van overtuigd dat de mens voldoende gezond verstand heeft om zich te realiseren dat we maar één wereld hebben die we moeten beschermen.

Helaas weten we niet altijd hoe we een verantwoorde keuze kunnen maken.

 

GreenPanTM helpt je hierbij. GreenPanTM stelt verantwoorde producten beschikbaar die een verschil maken voor je ecologische voetafdruk. Je hoeft je levenswijze dus niet te veranderen, wij hebben de wijze waarop de producten gemaakt worden veranderd.

 

 

 

 

 

Gezond en gelukkig leven in een aangename omgeving is voor velen een belangrijk doel in het leven. GreenPanTM verbindt zich hiertoe en investeert volop in onderzoek naar gezonde en milieuvriendelijke technologieën.


Traditionele antikleeflagen hebben hun functie te danken aan de PTFE-laag. PTFE of PolyTetraFluorEthyleen is een chemische substantie met een erg lage frictie- of wrijvingscoëfficiënt. Deze synthetische stof heeft bij huishoudelijk gebruik enkele belangrijke beperkingen.
Wanner PTFE verhit wordt boven de 260°C dan breekt de stof af en komen er verschillende giftige gassen vrij. De gassen die vrijkomen na oververhitting zijn schadelijk voor het menselijk ademhalingskanaal en kunnen leiden tot misselijkheid en hoofdpijn. Voor kleine huisdieren zoals vogels kunnen de gassen zelfs dodelijk zijn.
Indien men de pan te warm laat worden, beschadigt men niet alleen de pan maar mogelijk ook de gezondheid!   

 

 

 

 

 

 

GreenPanTM maakt geen gebruik van PTFE en brengt met de ThermolonTM antikleeftechnologie een gezond alternatief op de markt. ThermolonTM is hittebestendig tot hoge temperaturen. Zelfs wanneer je pan oververhit geraakt, zullen er geen giftige dampen vrijkomen en zal de antikleeflaag van je pan niet afschilferen.

 

 

 

De klimaatsverandering is een feit en vormt één van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Het is een uitdaging om te produceren met een zo klein mogelijke impact op het milieu.

  • Ons antikleefassortiment werd als eerste uitgerust met een ThermolonTM antikleeflaag gemaakt uit mineralen in plaats van kunststof.

  • PTFE-antikleeflagen worden geproduceerd met behulp van PFOA (perfluoroctaanzuur) wat geclassificeerd wordt als een 'persistente' verontreinigende stof voor het milieu. Ook ons lichaam heeft de grootste moeite om deze waarschijnlijk kankerverwekkende* stof te verwerken. GreenPanTM gebruikt geen PTFE, waardoor er geen PFOA uitgestoten wordt in het milieu. *Volgens de EPA (Environmental Protection Agency, een Amerikaans federaal agentschap voor de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu.)

  • Er wordt minder energie verbruikt wanneer ThermolonTM wordt aangebracht op GreenPanTM producten. Dit betekent 60% minder CO2-uitstoot in vergelijking met de productie van PTFE-antikleefpannen.

 

 


  • Gebruikte materialen worden maximaal verwerkt in nieuwe producten om zo verspilling van bruikbare materialen te voorkomen. Zo gebruiken we "upcycled" roestvrij staal voor de grepen en "upcycled" aluminium voor de pannen zelf.
  • GreenPanTM ontwikkelt steeds verder en doet blijvende inspanningen om het verpakkingsmateriaal te optimaliseren en daar waar mogelijk te minimaliseren.

 

 

 

 

 

 

Vandaag de dag is koken zoveel meer geworden dan het vervullen van een dagelijkse behoefte. We eten bewuster en het culinaire gebeuren is 'HOT' geworden. GreenPanTM kookgerei is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De producten zien er niet alleen goed uit, ze leveren ook uitstekende bakresultaten!

ThermolonTM is een betere warmtegeleider dan de traditionele coatings. Krokant bakken in een antikleefpan? GreenPan maakt het mogelijk. 

Een goede warmtegeleiding zorgt ervoor dat het voedsel mooi gelijkmatig bakt. Het laat je ook toe om te koken op lage tot medium temperaturen, wat natuurlijk geweldig is voor je energiefactuur, het milieu én het bakresultaat.

 

Dankzij de geavanceerde technologie worden het vocht en de smaken van de bereiding bijna onmiddellijk gebundeld, en dat zorgt voor een heerlijke smaak en aroma. De ThermolonTM  laag voorziet de pan van antikleefeigenschappen en garandeert een gemakkelijk onderhoud.