Skip to main content

Livraison gratuite à partir de € 50 | Retours gratuits

Découvrez nos appareils de cuisine sans PFAS

Expédition en 1 jour ouvré

Recette

One pot chicken

Potluck? Yes please! Onze tip voor een origineel 2-in-1-geschenk: geef eens een mooie pan cadeau, gevuld met een smaakvol gerecht. Heerlijk om samen van te genieten!
2 uur
4 personen
Sites-Greenpan-BE-Site

Ingrédients

3 gedroogde chilipepers

25 g pepers

4 kaneelstokjes

30 g gedroogde porcini

1 hele kip

Zout en peper

2 citroenen, 1 gehalveerd en de andere in 4 partjes gesneden

60 ml olijfolie

500 g selderij (ongeveer 6-8 stokken), onder een lichte hoek in stukken van 4 cm gesneden

2 uien, geschild en elk in 8 partjes gesneden

6 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden

8 takjes tijm

320 g orzo

1 el bladpeterselie, grof gehakt

Préparation

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C

Stap 2

Doe de pepers en de kaneel in een kleine koekenpan op een middelhoog vuur en bak ze ongeveer acht minuten, of tot ze geurig en geroosterd zijn. Doe de eekhoorntjesbrood en 1,1 liter kokend water in een grote kom. Dek af met een bord en laat minstens 15 minuten weken.

Stap 3

Dep ondertussen de kip droog en bestrooi hem helemaal met een halve theelepel zout en flink wat zwarte peper en vul de holte met een halve citroen.

Stap 4

Zet een grote ovenvaste, gietijzeren pan op een middelhoog vuur en voeg twee eetlepels olie toe. Voeg de kip toe en bak deze aan alle kanten bruin - ongeveer zeven minuten. 

Stap 5

Breng de kip over op een bord, voeg de resterende twee eetlepels olie toe aan de pan, samen met de selderij en de ui, en bak zes minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut, tot ze geurig zijn. 

Stap 6

Doe de kip terug in de pan met de borst naar boven en giet er het eekhoorntjesbrood bij, samen met alle aromaten, twee theelepels zout en een flinke scheut zwarte peper. Breng het geheel aan de kook, dek af met een deksel en zet het 50 minuten in de oven. 

Stap 7

Haal de kip uit de oven en duw wat van de orzo in de holte. 

Stap 8

Dek opnieuw af en bak nog 20 minuten, tot de orzo gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen.

Stap 9

Zet de oven hoger op 220°C, verwijder het deksel en bak nog 10 minuten, of tot de bovenkant bruin is. Laat 10-15 minuten afkoelen.

Stap 10

Om te serveren: knijp de andere citroenhelft erover uit, bestrooi met de peterselie en serveer direct uit de pan, met de partjes citroen ernaast.

global.nocontent