Skip to main content

SOLDEN - tot 50% korting

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Ontdek onze PFAS-vrije keukentoestellen

Antiaanbaklaag

In ieder keukenkastje vind je wel een pan met een antiaanbaklaag. Logisch, want je wilt niet dat eten blijft plakken in de pan. Maar wist je dat veel traditionele antiaanbaklagen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor jouw gezondheid? Hoe dat werkt, en waar je op kan letten bij het kopen van een pan met een antiaanbaklaag, vertellen we hier.

Kan een antiaanbaklaag giftig zijn?

PFAS

Ja, dat kan. Een antiaanbaklaag op zichzelf is niet giftig, maar veel traditionele antiaanbaklagen (zoals PTFE) worden gemaakt met PFAS. PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen, en is een verzamelnaam voor zo’n 6.000 chemische stoffen, die ervoor zorgen dat producten water-, vuil-, en vetafstotend worden.

Schadelijk voor mens en milieu

Tijdens de productie van traditionele antiaanbaklagen, kunnen deze stoffen in het milieu en in onze voedselketen terechtkomen. Ook kunnen er giftige dampen vrijkomen tijdens oververhitting van een pan met een traditionele antiaanbaklaag, die we vervolgens inademen. En dat kan schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Meer over PFAS
Sites-Greenpan-BE-Site
Meer over PFAS

GreenPan, altijd PFAS-vrij

Het gezonde alternatief

Keramische antiaanbaklaag

Een keramische antiaanbaklaag is een gezonde antiaanbaklaag, gemaakt op basis van natuurlijke materialen zonder PFAS. Het basisingrediënt van onze keramische antiaanbaklaag, genaamd Thermolon™, is een afgeleide van zand. Ook versterken wij de antiaanbaklaag met diamant, voor het extra non-stick effect. Van diamant wordt de antiaanbaklaag ook ijzersterk, waardoor hij langer meegaat!

Sites-Greenpan-BE-Site

GreenPan

Pioniers

De oprichters van GreenPan ontdekten in 2007 al dat veel traditionele antiaanbaklagen gemaakt worden met PFAS. Ze gingen daarom op zoek naar een gezond alternatief, en ontwikkelden als allereerste op de markt een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag.

Geavanceerde keramische antiaanbaklaag

Sinds de lancering van de eerste PFAS-vrije antiaanbaklaag blijven we bij GreenPan innoveren. Als pioniers zit het namelijk in ons DNA om de best mogelijke coating op de markt te brengen. Hierdoor is onze keramische antiaanbaklaag één van de meest geavanceerde ter wereld!

Meer over GreenPan
Sites-Greenpan-BE-Site
Meer over GreenPan
global.nocontent