Skip to main content

Gratis verzending vanaf € 50

Betaal vlot & veilig met Bancontact

Verzending binnen 1 werkdag

Recept

Crêpes Suzette

Geflambeerde flensjes met sinaasappelsaus
35 min
6
Sites-Greenpan-BE-Site

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 20 g suiker
  • 1 el Cointreau
  • 200 g bloem
  • 20 g boter + een beetje extra om te bakken
  • 1 vanillestokje
  • Een snufje zout
  • 70 g suiker
  • 70 g boter
  • Sap en fijn geraspte schil van 2 grote sinaasappelen
  • 7 el Cointreau

Voorbereiding

Step 1

Mix de suiker en de citroenschil goed met de boter. Giet er langzaam het sap van één sinaasappel en 2 eetlepels Cointreau bij, terwijl je blijft roeren. Laat even opstijven in de koelkast. Deze sinaasboter is de basis van de Suzettesaus.

Step 2

Mix in een kom de melk, de eieren, de suiker, 1 eetlepel Cointreau en de bloem. Laat 20 g boter smelten en doe bij de kom. Mix tot een glad beslag.

Step 3

Snij het vanillestokje open, schraap er de zaadjes uit en roer ze onder het beslag. Voeg een mespuntje zout toe. Maak goudbruine, flinterdunne flensjes.

Step 4

Laat een theelepel sinaasboter op middelhoog vuur smelten in een koekenpan. Leg een flensje in de pan en zorg ervoor dat het goed is bedekt met sinaasboter. Vouw het in de pan in twee en dan nog eens in twee om een driehoekje te vormen. Herhaal met nog 3 flensjes, tot je vier driehoekjes in de pan hebt liggen.

Step 5

Laat de flensjes nu een paar minuten karamelliseren. Verwarm ondertussen 4 eetlepels Cointreau in een steelpannetje, giet dit over de flensjes en flambeer (zet eerst de dampkap uit!). Giet een beetje vers sinaasappelsap over de flensjes en dien meteen op.

global.nocontent