Skip to main content

Ontvang nu 20% korting op alle sets

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Power up your healthy kitchen - ontdek meer

Recept

Karnemelkpannenkoeken met worstjes

Waarom zou je de deur uit gaan voor een ontbijt als je heel gemakkelijk binnen een half uur luchtige pannenkoeken en gloeiend hete worstjes op tafel zet - zonder zelfs je pyjama uit te hoeven trekken! Je zou een gezellig schort aan kunnen trekken, maar dat mag je helemaal zelf weten.
30 minuten
4 porties
Sites-Greenpan-BE-Site

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

250 gram patentbloem

50 gram kristalsuiker

2 theelepels bakpoeder

1/2 theelepel zuiveringszout

1/2 theelepel zout

2 grote eieren (op kamertemperatuur)

450 ml karnemelk (op kamertemperatuur)

60 gram boter, gesmolten en iets afgekoeld

 

Voor de worstjes

8 worstjes van varkensvlees of kip

 

Voor het serveren

Boter, op kamertemperatuur om gemakkelijker te smeren

Warme ahornsiroop

Voorbereiding

Stap 1

Maak het pannenkoekenbeslag – Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout door elkaar. Klop in een aparte kom de karnemelk en de eieren door elkaar en roer er de gesmolten boter door. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer het met een houten lepel of spatel. Het beslag zal klonterig zijn - weersta de neiging om te veel te mengen. Zet apart om te rusten.

Stap 2

Voorbereiding - – Zet de griddleplaten in je GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 190°C. (Let op: Verwarm de oven voor op 90°C als je pannenkoeken warm wilt houden tussen de bakbeurten door).  

Stap 3

Bak de worstjes - Leg de worstjes aan een kant van de bakplaat, wissel af als ze er niet allemaal tegelijk op passen. Draai ze af en toe om en bak tot alle kanten gelijkmatig bruin zijn. Dit duurt ongeveer 12 tot 15 minuten.

Stap 4

Maak intussen de pannenkoeken – Schep 4 scheppen beslag op de andere kant van de bakplaat - zorg dat er ruimte tussen zit want de pannenkoeken gaan uitlopen. Als het beslag overal bubbelt en de randen bruin worden, draai je de pannenkoeken om en bak ze nog een minuut of twee. Serveer onmiddellijk of leg ze in een voorverwarmde oven om warm te houden. 

Stap 5

Serveer en geniet - Verdeel de pannenkoeken en worstjes over individuele borden, serveer met boter en warme ahornsiroop.


Tips

Lekkere combinaties – Je kunt van alles in jouw pannenkoeken stoppen, van stukjes chocolade en geroosterde noten tot geprakte bananen en gekonfijte gember. Delicatere ingrediënten zoals bosbessen druk je even in de pannenkoeken nadat je ze op de bakplaat hebt geschept, in plaats van ze door het beslag te mengen. 

Bereiding van de worst - Rauwe worst duurt langer om te bakken dan worst die al voorgegaard is, dus pas jouw baktijd daar op aan.

global.nocontent