Skip to main content

Ontvang nu 20% korting op alle sets

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Power up your healthy kitchen - ontdek meer

Recept

Pasta vongole

Edwin Vinke – De Kromme Watergang
30 min
4 personen
Sites-Greenpan-BE-Site

Ingrediënten

2 sjalotjes, fijngesneden

2 teentjes look, fijngesneden

½ rood pepertje, fijngesneden

½ tl sambal

1 dl groentebouillon

½ dl witte wijn

200 g orzo (Griekse Pasta)

1 kg vongole, grondig gespoeld

3 rijpe tomaten

1 bosje basilicum, fijngesneden

1 bosje platte peterselie, fijngesneden

1 bosje lavas, fijngesneden

sap en zeste van 1 citroen (bij voorkeur bio, want je gebruikt de schil)

Voorbereiding

Stap 1

Zet de omnicooker op Sauce en bak de sjalotjes aan met de look, het pepertje en de sambal.

Stap 2

Blus met de groentebouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Zet de omnicooker op Simmer en stel de temperatuur in op 95°C. 

Stap 3

Voeg de orzo toe en kook de pasta gaar in zo’n 15 minuten.  

Stap 4

Pel intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.  

Stap 5

Voeg de tomaten, kruiden, citroensap en schelpjes toe en zet de omnicooker op Steam. Laat even stomen tot de schelpjes open staan. 

Stap 6

Bestrooi met de zeste van de citroen.

global.nocontent