Skip to main content
Recept

Snelle, makkelijke ratatouillepasta

Franse ratatouille combineert heerlijk met Italiaanse penne in dit pastagerecht boordevol groenten, dat je in een half uur op tafel zet.
30 min
4 personen
Sites-Greenpan-BE-Site

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 middelgrote gele pompoenen of courgettes, in plakjes gesneden
  • 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 kleine venkelknol, in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote gele ui, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel geplette rode pepervlokken
  • 1 blik in blokjes gesneden geroosterde tomaten (400 gram)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 450 gram penne pasta
  • 1/3 kopje verse kruiden (dille, tijm, peterselie of dragon)
  • geraspte Parmezaanse kaas 

Voorbereiding

Stap 1     

Sauteer de groenten: doe de olijfolie in een hoge koekenpan of sauteerpan en zet die op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, aubergine, venkel en ui toe zodra de olie begint te glinsteren en sauteer ongeveer 8 tot 10 minuten tot de pompoen zacht begint te worden. 

Stap 2 

Voeg de kruiden toe: roer de knoflook, oregano en geplette rode pepervlokken erdoor en laat 1 minuut koken. Blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de knoflook verbrandt. 

Stap 3

Maak de saus: roer de tomatenblokjes en tomatenpuree door de groenten tot alles gelijkmatig is opgenomen. Zet het vuur laag en laat de groenten sudderen. Roer af en toe door. 

Stap 4

Kook de pasta: Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 1 kopje pastawater achter en giet af. 

Stap 5

Maak af en serveer - Voeg de pasta aan de saus toe en roer goed door om de saus gelijkmatig te combineren. Gebruik zo nodig een beetje pastawater om de saus te verdunnen. Roer er verse basilicum door, schep op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. 

Tip

Kies je favoriete pasta

Ons ratatouille recept is lekker met elke pasta; maak het feestelijk met fusilli of farfalle (strikjespasta) of hou het simpel met schelpen of macaroni.

global.nocontent