SOLDEN - tot 50% korting
Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren
Ontdek onze PFAS-vrije keukentoestellen
Je hebt {0} items toegevoegd
Totaal (incl. BTW)
0,00
Voor de wafels
240 g bloem
45 g ruwe rietsuiker
10 g bakpoeder
1 snuifje zout
500 ml melk of amandeldrink
3 eieren, gesplitst
80 ml maisolie
1 zeer rijpe banaan
4 eetlepels pindakaas
50 g donkere chocolade, callets of fijngehakte chocolade
Voor erbij
Pindakaas
100 g donkere chocolade, callets of fijngehakte chocolade
50 ml room
50 ml melk
25 g suiker
Meng de bloem, de rietsuiker, het bakpoeder en zout in een mengkom.
Meng in een andere kom het eigeel, de melk en maisolie en roer goed door elkaar. Plet de banaan en roer onder deze mengeling, samen met de pindakaas.
Meng de natte en droge mengelingen en roer ze kort door elkaar.
Klop de eiwitten op en roer ze door het beslag tot een mooi geheel.
Roer er tot slot de chocolade door. Laat het deeg rusten, terwijl het wafelijzer opwarmt. Roer nog kort door elkaar, want de chocolade zakt naar de bodem.
Leg de Liège platen in je GreenPan wafelijzer en kies met de settingsknop voor Liège. Kies hoe licht/donker je jouw wafeltjes wil, begin eventueel aan de lichtere kant en vertrek van daaruit als je donkerdere wafeltjes wil. Kies met de Texture knop of je zachte dan wel krokante wafeltjes wil. Druk op Start. Het voorverwarmen start en van zodra je wafelijzer de vereiste temperatuur bereikt heeft, zal er een geluidssignaal te horen zijn.
Bak telkens 2 Brusselse wafels en hou ze warm in de oven op 100°C. Serveer met meer pindakaas en warme chocoladesaus.
Maak een warme chocoladesaus door de melk en de room, samen met de suiker, tot net onder het kookpunt op te warmen. Doe de donkere chocolade in een mengkom en giet er de warme vloeistof in porties over. Roer goed, zodat de chocolade smelt.
Bak je wafels vooraf. Zin in een echt wafelfestijn of wil je goed voorbereid zijn? Bak je wafels vooraf en laat ze afkoelen op een grill. Daarna kan je ze bewaren in de diepvries, verpakt in een luchtdicht doosje of per 3 in folie. Leg eventueel een laagje bakpapier tussen iedere wafel. Laat je wafels ontdooien en warm ze op in het opgewarmde wafelijzer, een toaster of eventueel in de (microgolf)oven.
Wafels van wereldniveau!