Skip to main content

Ontdek de nieuwe kleuren

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Nieuwsbrief | Schrijf je in en ontvang 15% korting

Recept

Spaghetti alle Vongole

Spaghetti met zeevruchten
20 min
4
Sites-Greenpan-BE-Site

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelpen
  • 500 g spaghetti
  • 1 el arachideolie
  • 3 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • Peper

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de venusschelpen meerdere keren onder stromend water, tot al het zand verwijderd is. Kook de pasta beetgaar, volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Verwarm de olie in een braadpan. Fruit de sjalotten en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de venusschelpen doe, dek af en laat enkele minuten bakken tot de schelpen zich openen.

Stap 3

Bestrooi met peterselie. Houd de spaghetti even onder stromend water en meng onder de venusschelpen. Werk af met een vleugje peper.

global.nocontent