Ontdek de nieuwe kleuren
Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren
Nieuwsbrief | Schrijf je in en ontvang 15% korting
Je hebt {0} items toegevoegd
Totaal (incl. BTW)
0,00
Maak eerst de custard: Klop de eieren, de melk, de vanille, de nootmuskaat en het zout door elkaar in een diep bord of een ovenschaal.
Bereid je voor op het bakken: In een kleine kom meng je de suiker en kaneel goed door elkaar. Smelt ongeveer een eetlepel boter in een grote koekenpan op matig vuur tot het borrelt. Kantel de pan om de boter gelijkmatig te verdelen.
Bereid ondertussen de wentelteefjes voor: Dompel een paar sneetjes brood onder in het custardmengsel en draai ze net zo lang om tot ze gelijkmatig verzadigd zijn. Dit hoeft maar ongeveer 5 seconden per kant te duren, anders loop je het risico dat het brood uit elkaar begint te vallen.
Bak de wentelteefjes: Schud voorzichtig de overtollige custard van het brood af en leg het brood in de koekenpan. Herhaal dit proces tot de koekenpan vol is. Laat de wentelteefjes een paar minuten bakken, totdat de onderkant goudbruin begint te worden. Doe nog wat boter in de koekenpan, verdeel goed en draai de wentelteefjes om. Bak de andere kant 2 tot 3 minuten en bestrooi de bovenkant van het brood met het kaneelsuikermengsel. Draai ze dan nog een keer voorzichtig om en bak tot de suiker gekarameliseerd is, dat duurt nog eens 2 tot 3 minuten. Herhaal met de overgebleven sneetjes brood en de kaneelsuiker. Serveer, indien mogelijk, vers uit de koekenpan, met de krokante kaneelkant naar boven.
Berry Delicious
Maak de wentelteefjes nóg lekkerder met een lepel warme bessencompote. Die heb je in een paar minuten gemaakt met een combinatie van verschillende bessen, vers of bevroren. Lekker!
Houd ze warm!
Wil je iedereen tegelijk serveren? Hou de gebakken wentelteefjes warm op een bakplaat in een oven van 95°C. Verwarm eventuele restjes (als die er zijn) opnieuw in de oven op 175°C tot ze lekker knapperig zijn.
Luxueuze kwaliteit
Als beste getest
Scandinavische look & feel
Multifunctioneel en duurzaam
Ongeëvenaarde prestaties
Robuuste antikleeflaag