Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes

De heerlijkste herfstsoep
60 min
6

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 6 stengels selder
  • 1.5 stengel prei
  • 3 pastinaken
  • 1.5 pompoen
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 4.5 tenen knoflook
  • garam masala
  • currypoeder
  • kurkuma
  • boter
  • 4.5l groentebouillon
  • 750 g gemengd gehakt
  • 75 g paneermeel
  • 3 eigelen
  • 300 g chorizo
  • 2 handen vol peterselie

Voorbereiding

De soep:

Stap 1

Neem een grote pot, stoof de grofgehakte ui glazig in wat boter. Snij de selder en de prei ondertussen in stukken, en stoof mee met de ui.

Stap 2

Snij de pastinaak in stukken en voeg ze toe aan de pot.

Stap 3

Halveer de pompoen, verwijder de pitjes, snij in grote stukken en stoof mee aan.

Stap 4

Pel en kneus de knoflook, en maak een kruidentuil van tijm en laurier. Voeg toe aan de groenten. Breng de groenten verder op smaak met de garam masala, currypoeder en kurkuma.

Stap 5

Overgiet de groenten met de groentebouillon en laat minstens 40 min pruttelen onder een deksel.

Stap 6

Mix de soep fijn.

 

De balletjes:

Stap 1

Vermeng het gehakt met de eigelen en het paneermeel. Kruid af met peper en zout.

Stap 2

Snij de chorizo in kleine blokjes, snij de peterselie fijn en meng onder het gehakt.

Stap 3

Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in een beetje boter.

Stap 4

Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, peterselie en eventueel paprikapoeder.

Toon meer